top of page

Het is oké gewoon te zijn, niets meer dan dat

Vanuit de nood aan rust en de behoefte om zorgen even letterlijk los te kunnen wandelen, trokken individueel begeleider P. en jongere N. eind april samen drie dagen op stap.


P., die als steunfiguur meeging op tocht met N. schreef zijn ervaring voor ons neer:


Dinsdagmorgen, even voor 11u00, trekken we in Kortrijk de voordeur dicht en stappen we te voet naar het station. We gaan er voor een kleine drie dagen samen op staptocht. Bestemming onbekend. Spannend!

Na een korte treinrit komen we in Oudenaarde aan. Daar worden we opgewacht door Celine.

We kregen er onze volgende opdracht. Na een stadsspel in Oudenaarde gingen we op zoek naar ons startpunt voor het eerste deel van onze staptocht. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na enkele ‘verloren’ kilometers dachten we de juiste weg gevonden te hebben. Uiteindelijk maar 10 kilometer uit koers. Gelukkig was er de ‘ophaaldienst’ die ons naar onze slaapplaats bracht. We hadden reeds 18 km gewandeld.


We konden er kiezen: in een tent of de woonwagen overnachten. Omdat het s ’nachts beloofde erg koud te worden kozen we wijselijk voor de woonwagen. Een absolute aanrader voor wie idyllisch wil logeren in de Vlaamse Ardennen. Na een warme ontvangst door het gastgezin en een plons in hun zwemvijver brachten we nog een toffe avond door bij hen. We kregen er ook een warme maaltijd aangeboden. Lekker na een dag stappen.


s’ Morgens werden we ook getrakteerd op een heerlijk ontbijt. Na een moeizame mountainbike rit (toch voor de begeleider) en een wandeltocht door het muziekbos stonden we klaar om onze grote staptocht richting Kluisbos (met tussenstop in Ronse) aan te vatten.

Met nieuwe energie in onze stappersbenen stond er bijna 20 kilometer op het programma. Tijd om erin te vliegen! Deze keer de juiste wandelroute gekozen.


De Vlaamse Ardennen zijn met hun wegen en de Ronde van Vlaanderen niet alleen het paradijs voor geoefende fietsers, met meer dan 800 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden is het ook een droom voor wandelaars. We konden dan ook genieten van de vele mooie landschappen een vergezichten.


We arriveerden aan het Kluisbos en brachten er de nacht door in een trekkershut. Na de BBQ en een terug korte nacht sprongen we de dag erop op onze fiets richting Kortrijk. We deden nog een tussenstop in Zwevegem waar we een gesprek hadden over onze tocht.

Zo’n gesprek vond iedere dag plaats. Daar konden we ventileren hoe we ons voelden en welke zaken we die dag meegemaakt hadden.


De drie dagen, mooi gezelschap, prefecte organisatie mooi weer en tijd voor vele losse en diepgaande gesprekken was voor ons beiden een voltreffer en tijd dat we niet snel gaan vergeten en waar we in de toekomst kunnen op verder bouwen.


Het maakt niet uit dat je jezelf nu nog steeds niet zo goed kent zolang je maar beseft het is ok gewoon te zijn Niets meer dan dat

Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page