top of page

Hilke ziet de dingen


Ierland, het land door Vikingen gesticht in 988. Ierland, het land waarvan de gemiddelde inwoner 115 liter bier per jaar verzet. Ierland, het land waar acht deelnemers momenteel hun Trao-avontuur beleven.

Maar voor mij is Ierland vooral het land waarin ik een spontane paniekaanval krijg telkens we met de auto een bocht naderen. Die Ieren lijken wel erg veel vertrouwen te hebben in zichzelf achter het stuur en dat zorgt regelmatig voor spannende momenten.

Als vrijwilliger maak ik deel uit van de crew en probeer ik het werk van Bart en Paul iets te verlichten. Al moet ik serieus mijn best doen om hen iets uit handen te laten geven. IJverige mannen, die twee!

Toen ik een tijdje geleden de vraag kreeg om als crew mee te gaan op Classic had ik niet veel overtuiging nodig. Ook de bestemming maakte mij enthousiast, al kon ik dat enthousiasme niet onmiddellijk delen met de buitenwereld omdat de locatie zolang geheim moest blijven. Nu ondersteun ik de mannen met kleine praktische taakjes. Ik probeer wat foto’s te nemen van de deelnemers en zorg ervoor dat er ’s avonds iets lekkers op de tafel komt op het basecamp.

Een enorm boeiend avontuur zowel voor de deelnemers als voor de coaches en crew. Blij dat ik deel mag uitmaken van dit verhaal.

Daar kunnen zelfs op-de-millimeter voorbijrazende Ieren niets aan veranderen.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page