top of page

Paradijsvogels


Het beloofde niet onmiddellijk een prachtige dag te worden. Letterlijk opgestaan met een koude douche bij gebrek aan warm water. En weten dat er vandaag een dag regen werd voorspeld. Geef toe, het kon beter. En toch ...

In de vooravond kreeg ik van mijn collega's onverwacht de mogelijkheid om een wandeling te maken in de buurt van het basecamp. Mijn doel : herten spotten ! Helaas, de herten bleven uit. Maar de omgeving bleek een vogelparadijs te zijn : vale gieren, buizerds, torenvlaken, rode wouw, enz. Eén voor één passeerden ze de revue. Even onverwacht als overweldigend. Ik voelde een golf van dankbaarheid voor deze onverwachte kans. En regenen deed het niet meer ...

Ook de deelnemers gaan op stap met vooropgestelde doelen. Figuurlijke koude douches onderweg zijn hen niet vreemd. En vaak ontdekken ze in onverwachte hoekjes nieuwe dingen bij elkaar. Onontgonnen stukjes paradijs. Waar je als toevallige getuige blij van wordt.

En plots blijkt de (warme) douche hersteld.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page