top of page

Plannen & schrappen


Een goede voorbereiding is het halve werk. Met het accent op halve, dan. Want met hoeveel zorg de programma's vooraf ook worden opgesteld en in elkaar gepast, tijdens de uitvoering moet er toch telkens weer één en ander worden bijgesteld.

Opdrachten schrappen of aanpassen omwille van de fysieke of psychische toestand van de gezinnen, nieuwe opdrachten on the spot invoegen die nog beter aansluiten bij wat ze op dit moment nodig hebben om te groeien in functie van hun doelstellingen, kinderen die plots ziek worden, weersomstandigheden die er toe nopen om de volgorde in het programma aan te passen, enz. De lijst is haast eindeloos ...

Het vergt flink wat creativiteit en flexibiliteit om het programma steeds weer opnieuw chronologisch en inhoudelijk te doen kloppen. En dit zonder de afstemming met de programma's van de andere gezinnen of de coachingsmomenten uit het oog te verliezen. Een permanente uitdaging.

Maar dan blijkt het weer eens te lukken, past de puzzel weer wondermooi in elkaar en blijken de aanpassingen echt een meerwaarde te zijn voor onze deelnemers. En daar gaat het tenslotte om !

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page