top of page

Dieren op dag 2

Dat de westhoek en zijn plattelandscharme hier wel degelijk tot uiting komt in onze Junior, zullen ook de gezinnen hebben geweten (en we spreken hier natuurlijk niet over het typisch Belgische weer dat ook wel wat Westhoekse charme nalaat).


Wie Westhoek zegt, zegt platteland en wie platteland zegt, denkt misschien ook aan dieren. Als er iets is wat in elke tocht wel één of meerdere keren terug kwam vandaag, dan waren het die dieren.


De vroege vogels vandaag waren ons drietal: moeder, zoon en dochter, die voor dag en dauw wakker waren geworden en die we vanmorgen gezellig aan tafel aantroffen bij Sabine, uitbaatster van een B&B vernoemd naar een paard.

Het paard, de schapen en hond lieten ze links liggen, maar de piano trok de aandacht van de dochter. Na een landelijke fietstocht kwamen ze aan bij Pat, waar ze kennismaakten met haar kudde ezels. Durf en doorzetting waren hier de sleutelwoorden om de ezels mee op sleeptouw te nemen.


Het gezin van 5 vertrok vandaag met de bus richting Ieper. Je kan het misschien al raden welk dier hier op de voorgrond kwam… Ieper wordt ook wel … de kattenstad genoemd.

Met goed speurwerk en samenwerkingsskills, werden de katten in Ieper gespot.

Daarna ontdekten ze heel wat kwaliteiten tijdens een kennismaking met Rots en Water om uiteindelijk te worden verwelkomd door schattige lammetjes op hun overnachtingsplaats.


Tot slot passeerden bij het laatste gezin van vier ook wat dieren de revue. Niet op het platteland maar op het water. Het gezin ging met de kano de Lovaart op. Of ze watervogels hebben gespot, daar zal je zelf eens naar moeten vissen, want wij kwamen het (nog) niet te weten. Ook Torpille was vandaag van de partij. Niet in een verhaal deze keer, maar in ‘real’ life. Voor een ontmoeting met Torpille moet je namelijk in het In Flanders Fields Museum zijn. En laat dat alvast een tweede tip zijn over de identiteit van Torpille, onze weekmascotte.
Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page