top of page

Inspirerend coachen

We hebben er lang op moeten wachten, maar eind september kon, na een groot jaar uitstel, de opleiding inspirerend coachen van start gaan.


Deze vijfdaagse opleiding, onder leiding van Nel Van Maele, docent aan de Artevelde Hogeschool, biedt alle nieuwe coaches van La Trao - en dat zijn er een heleboel! -kansen om zich te verdiepen in het coachen.

Aan de hand van een theoretische kader (het GRROW-model) en 7 bijhorende vaardigheden, wordt aandacht gegeven aan een methodiek van coachen. Door in subgroepjes te oefenen, passen we de de aangereikte theorie meteen in de praktijk toe.

Want oefening baart kunst!


Ondertussen kunnen we ook met enige trots vertellen, dat we uit elke afdeling van onze vzw minstens één gemotiveerde coach gevonden hebben om onze poule te versterken. Dat maakt dat we een mooie bende vormen van 20 coaches. Hiervan worden 16 interne medewerkers en 4 externe medewerkers uit samenwerkingsverbanden betrokken.


De coaches worden ingezet in trajecten van La Trao om samen met de deelnemers stil te staan bij hun ervaring en beleving die dag. Elke coach vertrekt vanuit zijn of haar eigenheid en spreekt zijn of haar voorstellingsvermogen aan om de deelnemers te bevragen. Aan de hand van deze reflectie, proberen we betekenis te geven aan de voorbije ervaring voor de deelnemers.

Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page