top of page

Junior dag 2 : met volle kracht vooruit!

De eerste nacht zit er op voor de gezinnen. Het ene gezin was al wat vroeger wakker (door het geblaat van de schapen naast de tent) dan het andere. Dat de eerste dag een ferme indruk had nagelaten, was te horen aan de verhalen, iedereen was, vroeger dan gewoonlijk, als een blok in slaap gevallen.


Twee gezinnen startten de dag vandaag met tal van keuzemogelijkheden om uit te kiezen. Beide gezinnen in de Gavers, weliswaar gescheiden in regio. Vader en zoon in de Gavers in Geraardsbergen. Moeder met zonen in de Gavers in Harelbeke. Het andere gezin bleef ter plaatse in de kinderboerderij en ging met lego aan de slag.


Obstakels werden opnieuw overwonnen: afstappen aan de verkeerde bushalte, een stevige plensbui, een schoen die de zool kwijt speelde... Dat onze gezinnen serieus wat kracht bezitten, bewees vandaag maar weer, van opgeven was geen sprake! En eerlijk is eerlijk, dat er bij de crew ook af en toe iets kan mislopen, bewees alleen maar dat niemand perfect is. Gelukkig is er voor elk probleem wel een oplossing en zijn de gezinnen vergevingsgezind.


Deze middag stond er voor elk gezin iets anders op het programma. Terwijl het ene gezin van moeder en zonen in het bos met de opdracht van Robbe het hert aan de slag ging, werden vader en zoon uitgedaagd om via een kruispuntentocht de juiste weg te vinden, waarin afgewisseld de leiding werd genomen. Het andere gezin van moeder en zonen ging op bezoek in de boskanter waar ze stevig de handen uit de mouwen staken: paardenmest scheppen, de wilg snoeien en bessen plukken... ondergedompeld in het bioboeren. We twijfelen er niet aan dat ze deze avond wellicht opnieuw snel in slaap zullen vallen!

Elke avond neemt elk gezin de tijd om aan de slag te gaan met een weekopdracht. Samen creëren ze zo een tastbare en positieve herinnering aan deze week.


Dat zo'n Trao ervaring nog lang blijft nazinderen, daar waren we deze middag letterlijk getuige van. Op één van de campings kwam de crew een oude bekende tegen. Een deelnemer aan La Trao Junior 2018, verbleef er toevallig ook samen met haar zoon en had die middag nog herinneringen boven gehaald van haar deelname.


Het gaf toch even kippenvel om te horen welke impact een ervaringsgerichte tocht nadien heeft bij deelnemers.


En zo sluiten wij onze dag af: dankbaar voor de mooie herinneringen die de gezinnen ons geven en warm vanbinnen door de dankbaarheid die we van de gezinnen terug krijgen.


Foto genomen vanuit het basecamp van de crew in Schorisse terugblikkend op de voorbije dag. 留言


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page