top of page

La Trao undercover

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke ideeën! Wat tot voor kort gebeiteld leek in steen, blijkt plots veel meer relatief dan gedacht. Ook La Trao neemt graag de handschoen op en gaat zowel online als bovengronds undercover met een aangepast aanbod ...


Onder de noemer Corona? La Trao inspireert! nemen we online een aantal initiatieven om jongeren, gezinnen en begeleiders te prikkelen en hen de kans te bieden om op een actieve manier nieuwe dingen te ontdekken.

Zo werken we mee aan Expeditie Corona, een spontane samenwerking tussen verschillende diensten binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Deelnemers die zich inschrijven krijgen dagelijks online een uitdagende, maar haalbare challenge toegestuurd.

Daarnaast sturen we ook informatie over dingen die men thuis kan doen. Via een flowchart met activiteiten op het niveau van lagere schoolkinderen, jongeren en ouders kan men zo vijf nieuwe invalshoeken exploreren.

Ter ondersteuning van de leefgroepen probeert Celine wat extra kleur te brengen in het leven in afzondering van de kinderen in het Freem. Elke week staat een ander thema op de voorgrond. Deze week zetten we de context in de verf.

Bart gaat aan de slag met jongeren uit Log-in en probeert vanuit hun leefwereld oog te hebben voor beleving, inspanningen en uitdagingen in tijden van Corona, steeds met minstens één oog gericht op de toekomst.

Al kan niemand momenteel om de strijd tegen de verveling heen, La Trao wil zoveel mogelijk trouw blijven aan zichzelf en laat in de keuze van activiteiten en opdrachten dus geen kans onbenut om de verbinding met de ander in beeld te houden.

Σχόλια


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page