top of page

La Trao Xtra: time-out project


Je zou het haast vergeten dat we met La Trao ook een time-out aanbod hebben in het buitenland, aangezien deze formule de voorbije 2 jaar on hold werd gezet door het welgekende coronavirus.


Begin september beslisten we, in onderling overleg met Tim en Alicia: het gastgezin ter plaatse, dat deelnemers hiervoor terug kunnen aanmelden. Zolang Portugal, het land waar de Xtra doorgaat, niet rood kleurt op de kaart met reisadvies, blijven we de mogelijkheden, verwachtingen en motivatie met potentiële kandidaten verkennen.
Ter herinnering en misschien zelfs als inspiratie, zetten we hier nog even alles kort op een rijtje:


WAT

La Trao Xtra is een onthemingsproject waarbij de deelnemer zelfstandig naar Portugal reist, om daar voor minstens 4 weken mee te werken op de zelfvoorzienende en afgelegen boerderij van Tim en Alicia.

De deelnemer steekt letterlijk de handen uit de mouwen en leeft en werkt mee met de mensen ter plaatse, in een eenvoudige setting.

Een crewlid van La Trao fungeert als aanspreekpunt gedurende het proces van aanmelding tot terugkeer waarbij in onderling overleg wordt afgesproken op welke manier er ondersteuning wordt voorzien.


VOOR WIE

Jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar kunnen hiervoor aanmelden. In een aantal kennismakings- en intakegesprekken met de crew van La Trao en Alicia en Tim zelf wordt uitgebreid stil gestaan bij de motivatie van deelnemers, worden verwachtingen afgestemd en mogelijkheden besproken. Ook betekenisvolle contextfiguren worden betrokken in deze gesprekken.


WAAR

De boerderij van Tim en Alicia bevindt zich in Midões, een paar honderd kilometer van Porto (Portugal).


WANNEER

Tussen maart en juli. Of tussen september en december.Een kleine impressie? Klik op de video.Opmerkingen


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page