top of page

Toen waren we plots met 3

Wie het landschap in de jeugdhulp goed in de gaten hield de afgelopen periode, merkte op dat vzw Onze Kinderen begin dit jaar fusioneerde met vzw O2 en vzw De Korf. De drie organisaties gaan voortaan als vzw Xplo verder.


De betekenis van de naam Xplo werd alle eer aangedaan, toen bleek dat onze ondersteuningsmodule kon uitbreiden. Mede dankzij de fusie en een projectoproep van de overheid om modules om te bouwen. Een exponentiële toevoeging van 0,6 VTE. Al gauw werd in de richting van campus Kortrijk (voorheen vzw De Korf) en campus Wervik (voorheen Vzw O2) gekeken om een nieuw teamlid te kunnen verwelkomen.


Het oog van La Trao viel op Axel Decavele, een gedreven, actieve avonturier. Axel werkte 7 jaar als leefgroepbegeleider in vzw De Korf en richtte samen met collega Jonathan Blondeel 'Enelpaso' op. Een intitiatief om de relaties tussen mensen, die begeleid worden door vzw De Korf, te herstellen, versterken of verbinden. Dit door met hen de natuur in te trekken en hen uit te dagen met avontuurlijke outdoor activiteiten. Daarnaast trok Axel mee aan het zeil om elk jaar het fietskamp voor jongeren in de Korf te begeleiden en organiseerde tal van sportieve evenementen voor jongeren. Axel was ook betrokken bij de dagbesteding vanuit campus Kortrijk.


Axel brengt de geest en ervaring van enelpaso binnen bij La Trao. Dit mondt volgend jaar uit in een nieuw programma voor gezinnen waarvoor het een tikkeltje avontuurlijker mag zijn. Eén met de natuur, back to basics en uit de comfortzone door middel van avontuurlijke outdooractiviteiten.


Stay tuned!Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page