top of page

Zon, zee en strand

Wie de rebus gisteren oploste, vond waar onze deelnemers, coaches en crew zich bevinden.


"Het zeetje". Onze Belgische kust vormt dit jaar het decor van de achtste Junior editie. Waar beter vertoeven dan aan zee met deze zalige zonnestralen!


Gisteren vertrokken 3 gezinnen reeds op hun gezinstocht. Elk individueel op pad. Vandaag nemen we jullie mee in de weg die ze reeds aflegden.


Als eerste vertrok het gezin van mama M. met haar twee zonen van 8 en 9 jaar, uit Poperinge. Zij maakten een tussenstop in Veurne waar ze samen de markt van Veurne van nader moesten gaan observeren, om de juiste jaargetallen bij de juiste gebouwen te kunnen plakken. Na de stad, trok het gezin naar het park waar ze een aantal verbindende gezinsopdrachten kregen. Ze konden zelf kiezen met welke opdrachten ze aan de slag gingen en kozen voor plezier en competitie. Tot slot bracht hun tocht hen met het openbaar vervoer tot in Koksijde waar ze de primeur kregen als eerste deelnemers van La Trao in de La Trao caravan te slapen. De extra dekens en slaapzakkken waren die nacht welkom, met de nachtvorst als metgezel.

Starten deed het gezin vanmorgen met een creatieve voetbalopdracht. Als echte voetbalfanaten gingen ze deze keer niet fysiek in de actie, maar mochten ze samen nadenken over hun gezinsploeg en maakten ze een bijhorende outfit. Justine kwam gisteren en vandaag langs als coach en ,nam polshoogte van de uitdagingen die op hun pad kwamen en de kansen die er nog te grijpen liggen. Afsluiten deed het gezin vandaag in het zwembad. Samen ontspannen, samen plezier maken, was voor hen een schot in de roos.


Het tweede gezin dat gisteren vertrok was het gezin van mama N. met haar zoon van 10 jaar en dochter van 7 jaar. Ze trokken naar onze bekendste badstad, Oostende en trokken de hele dag vlot hun plan met de opdrachten en tochten die werden voorzien. Mama N. zorgde als een echte reisleider dat alles volgens plan verliep. Op het strand, mochten zij het zand, de zee en de duinen van naderbij onderzoeken. Ze deelden medailles uit voor de snelste speurneus, de machtige meter, de fantaziener en meer... Van Oostende trokken ze met tram te voet verder naar Lombardsijde waar ze overnachtten in een trekkershut.

Vanmorgen vertrokken ze met de fiets naar Nieuwpoort, met de fiets de overzet op richting de kinderboerderij. Daar mochten de kinderen het vertrouwen van mama testen blind en op blote voeten. Hun tocht ging met de tram verder naar de zeedijk, waar ze de deze keer de fiets inruilden voor de gocarts. Hun dag sloten ze af samen met coach Justine in het park Ten Duinen waar ze samen een competitie oude volksspelen aangingen.


Tot slot vertrok ook het duo: mama A. en zoon I van 14 jaar gisteren op hun driedaagse tocht. Als we een medaille mochten geven voor geduldige en flexibele plantrekkers, dan was deze zeker voor hen geweest. Na een onverwachte afgelasting van het treinverkeer, vulden ze zelf de tijd spelenderwijs is op het perron. In de namiddag verdween de aanvankelijk lichte stress om samen per kano op tocht te trekken van zodra ze goed en wel te water werden gelaten. Een hoogtepunt van formaat bij het ontdekken van de rust en ontspanning in de natuur te water, in samenwerking met Florejan van cAnnect. Ze bleven in thema want overnachtten als echte schippers op een boot nabij Diksmuide. Ze genoten helemaal in vakantiestemming van een mooie zonsondergang die avond.

Wakker werden ze spontaan, voor de wekker afging, op het ritme van de natuur, bij opkomst van de zon. De rust van gisteren gaf hen energie om hun dag aan te vatten.

Een volle dag op tocht, van Diksmuide naar Oostende vandaag waarbij ze beide in elkaars leefwereld werden ondergedompeld. De zoon eerst in de interesses van mama, volop in de natuur en de moeder volop in de interesses van haar zoon, de gamewereld. Wat zou het hen brengen, een nieuwe wereld ontdekken? Afsluiten deden ze vandaag met coach Charlotte die hen in de jeugdherberg na een lange dag aantrof.Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief