top of page

De route naar Compostella - update 1 (01/08-04/08) -


En dan is het plots 'voor echt'. Niet langer plannen en veronderstellen hoe het zal zijn, maar ervaren : de hitte en de wind op de huid, de exacte plaats van het fietszadel voelen, de putten in de weg, het zoeken van de juiste route, de materiaalpech, het slapen in de mobil-home, kortom : het leven onderweg. Zaterdagavond 4 augustus : 391,7 kilometers op de teller. Nog 1.762,5 te gaan ...

Het uitgebreide konvooi aan supporters bij de start op woensdag zette reeds de toon : Philippe en Jozef zijn zeker niet alleen op pad. Heel wat sympathisanten reden een deel van de eerste etappe met hen mee en ook de volgende dagen mochten ze zich verblijden in de verrassende aanwezigheid van familie, collega's en vrienden.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat er ondertussen wel moest worden gefietst. Etappes die flirten met de kaap van honderd kilometers blijven een uitdaging, elektrische fiets of niet. Al zeker als de routeplanner ook nog eens erg creatief blijkt in de keuze van wegen en paden. Niet enkel de conditie van de renners en materiaal worden stevig getest, ook attitudes als doorzetting en flexibiliteit moeten worden aangewend. Inderdaad, een echte 'La Trao' is bij momenten verrassend dichtbij.

Op donderdag kregen Philippe en zijn entourage, zoals aangekondigd, via facebook hun eerste funopdracht. Stand-up comedian Joost van Hyfte formuleerde een opdracht waarbij Philippe wellicht nog vrij makkelijk in zijn comfortzone zal kunnen blijven (Klik hier voor het filmpje). Op zaterdag volgde dan de eerste Traoopdracht, niet toevallig een opdracht waarbij zal moeten worden samengewerkt (Klik hier voor het filmpje).

Benieuwd hoe ze het ervan afbrengen met fietsen en met de extra opdrachten? Ga naar de facebookpagina van Philippe Malysse en volg het daar op de voet. Of kies voor de weekupdate en log volgende zaterdag opnieuw hier in op de blogpagina van La Trao.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page