top of page

De route naar Compostella - update 2 (05/08-12/08)


Geen twijfel over wie in de spotlight staat. Het evenement heet dan ook niet zomaar 'met Philippe naar Compostella' : Philippe (rechts op de foto) is de man die het initiatief nam, de organisatie in elkaar knutselde, voor sponsors zorgde, kortom het geheel draagt. Maar in de schaduw van de spotlight staat nog volk op de bühne ...

Het succes van de formule 1 piloot wordt in belangrijke mate mede bepaald door de deskundigheid van het ondersteunende serviceteam. Het team van Philippe bestaat op zijn minst uit drie mensen die in de schaduw een belangrijke bijdrage leveren.

Hoeveel supporters er ook langs de weg staan, even op bezoek komen, inloggen op facebook, enz. een 'compagnon de route' is onontbeerlijk. Zonder Joseph (2de van rechts) als lotgenoot in de warmte, bij materiaalpech, bij zware benen, bij wind op kop, bij een wispelturige gps of gewoon als klankbord, blijft Compostella een vage en nauwelijks haalbare belofte.

Een mens leeft niet van fietsen alleen. Hoe fijn is het niet om tijdens het afzien reeds te weten dat straks alles tot in de puntjes is geregeld : een lekkere maaltijd, een goed gevulde koelkast, een aangename campingplaats, een netjes opgeruimde mobilhome, enz. Allemaal de verdienste van fourier Eric (2de van links), die hieraan een meer dan volle dagorder heeft.

Tenslotte, en dan turen we echt wel in de donkerste schaduw, is er nog iemand dagelijks actief op het thuisfront. Johan (links op de foto) staat in voor verse porties nieuws op de facebookpagina van Philippe : de berichtjes, het routeschema, het posten van de opdrachten, enz. Zonder Johan, in oorsprong ook al verantwoordelijk voor de match met La Trao, sowieso minder spotlight.

Ondertussen kreeg het gezelschap ook twee nieuwe opdrachten : een Trao opdracht op donderdag (klik hier voor het filmpje) en een funopdracht op zaterdag (klik hier voor het filmpje). Benieuwd hoe ze het er van af brachten.

997,2 kilometers op de teller. Nog 1.177 kilometers te gaan. Morgen maandag is het rustdag. Het is jullie gegund, mannen. Zowel de frontman als zijn team !

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page