top of page

De route naar Compostella - update 4 (19/08-25/08)


Voor alle duidelijkheid, Philippe en Jozef zijn niet op La Trao Classic ! Philippe is ‘on a mission’ : een zelfgekozen traject naar Santiago de Compostella met dagsponsoring t.v.v. La Trao. Zijn dagelijkse opdracht is het afwerken van een etappe te voet of per fiets om uiteindelijk na zes weken op 8 september de eindbestemming te bereiken.

Deelnemers aan een echte Trao formule nemen deel met een specifiek doel : ze willen investeren in hun relatie met hun stapgezel. Voor hen geen funopdrachten, wel dagelijks een nieuwe - en in veel gevallen ook wel fijne - uitdaging in functie van hun vooropgestelde doel. Philippe en zijn wisselende gezellen kregen tot op gisteren drie verschillende Trao opdrachten, allen tot op zekere hoogte illustratief voor wat we onze deelnemers soms voorleggen.

Als eerste opdracht (04/08) werd Philippe, samen met zijn moeder en dochter, uitgenodigd om een boom te schilderen die symbool kon staan voor hun familie. Het werd een flink uit de kluiten gewassen eik. In de buurt van Orcement schilderden ze elk een deel : oma de wortels, Renée de stam en Philippe de kruin (zie foto). Of de tripliek de schoorsteenmantel haalt is nog maar de vraag, maar de drie generaties hadden in ieder geval een fijn moment samen.

Soms is er niet veel nodig om verbindend te werken. Zo grepen we als tweede opdracht (09/08) de komst van een vriend van de familie aan om de relatie tussen Philippe en zijn vriend Luc een hart onder de riem te steken. Bij de camper werden in de avondschemering anekdotes uit het verleden opgehaald, die gretig gehoor vonden bij de overige aanwezigen.

De derde opdracht (17/08), bestemd voor Philippe en zijn vrouw Micheline, past in het rijtje 'kleedkamer gesprekken' : exclusieve gesprekstijd rond verbindende thema's uit verleden, heden en toekomst. Eenvoudig van opzet en evenzeer inzetbaar bij andere relatievormen. Philippe beleefde deze opdracht trouwens als de meest intense en emotionele opdracht van de drie.

Gemis aan meer onthullende foto's of details ?

Net als bij een echte Trao is het proces en het resultaat van de Trao opdrachten enkel voorbehouden voor betrokkenen (en hun coach) ...

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page