top of page

De route naar Compostella - update 6 (09/09 : slot)


De drie mannen die op 1 augustus in een haast random samenstelling samen per fiets vertrokken uit Deerlijk, stappen zes weken later als een team de Plaza del Obradoiro van Santiago de Compostella op. Voor altijd verbonden door gedeelde ervaringen. Zoals bij een Trao Classic.

De streepjes op de fles whisky, de relatieve bovenkant van een kaart op een gps, bezoekers met een strafblad, het geheim van damesslips (merk Aldi), enz. Wat amper te peilen valt bij rechtstreeks bevragen, stroomt als een klaterend beekje van zodra ze samen anekdotes ophalen. Inclusief pretoogjes. De sociale dimensie, toegankelijk voor buitenstaanders. De rest blijft verhuld. Het front-soldatengevoel : wie er niet zelf bij was, kan en zal het ook nooit ten volle vatten. Net zoals bij een Trao CLassic. Nog maar eens.

Zelfs bij de achterban. Het ongemak, maar tegelijk ook de adrenaline van het gedeelde geheim, de 'omerta'. Hier : we zullen er staan, ergens onverwacht onderweg of bij de finish, maar de stappers mogen het (nog) niet weten. Heimelijke glimlachjes, gedeelde pret. En dan de ontlading. Verbondenheid, zoals het enkel op die momenten kan. Net zoals ...

Proficiat, mannen ! In de overtreffende trap. Evenredig aan de winst voor iedereen die bij deze tocht op welke wijze dan ook betrokken was. Het financiële luik, initieel een belangrijke motor van dit prachtig initiatief, is op dit moment bijzaak. Nu is het tijd om te genieten.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page