top of page

Een terugblik

Het einde van het jaar nadert. Voor ons het ideale moment om terug te blikken op het afgelopen jaar.


Een jaar waarin we hoopten gespaard te blijven van beperkingen. Helaas zorgde de blijvende onzekerheid voor het tweede jaar op rij ervoor dat we de Classic opnieuw moesten uitstellen.


Waar we wel met trots op kunnen terug kijken is onze Junior die in het begin van de zomer doorging in de Vlaamse Ardennen. 3 gezinnen ging toen op individuele gezinstocht en kregen o.a. wandel-, fiets- en zoektochten voorgeschoteld. Ze gingen samen aan de slag met tal van uitdagende opdrachten op diverse locaties. We konden dankbaar rekenen op een warm herbergen door onze gastgezinnen voor de deelnemers en op de samenwerking met tal van partners in de regio om ervaringsgerichte activiteiten of locaties aan te bieden. Wie een nostalgische terugblik wenst, kan onze blogberichten nalezen: Junior dag 1, Junior dag 2, Junior dag 3, Junior dag 4.


Ook onze KET's mochten dit jaar niet onderdoen. We merkten een stijging in aanvragen voor kortdurende maattrajecten, waarbij ons aanbod ook steeds bekender lijkt te worden buiten de muren van VZW Onze Kinderen.


De outback, die als alternatief aanbod het licht zag in 2020 en terug werd aangeboden in 2021, wist deze zomer terug een aantal gezinnen naar het Binnenhof te trekken, om in ware kampeerstijl en met bijhorende opdrachten, op een andere manier tijd te maken voor elkaar.


Ook de Xtra bleek terug interesse te wekken (zou die pandemie hier iets mee te maken hebben?) waarna we de puntjes op de i zetten om vanaf volgend jaar terug deelnemers ginds te kunnen sturen.


In mei ging Celine, van La Trao aan de slag als projectpartner in het project cAnnect. Dankzij deze samenwerking kon La Trao o.a. gebruik maken van kano's in het uitwerken van maattrajecten en werd de nieuw ontgonnen regio verkend en ingezet in Korte Ervaringsgerichte Maattrajecten.


Naast externe samenwerkingen dit jaar, werd er in de marge naarstig gebouwd aan een stevige ambassadeurs- en coachingspoule. Fysiek samen komen zat er dit jaar slechts heel beperkt in, dus werden, met vallen en opstaan weliswaar, online bijeenkomsten georganiseerd. Nieuwe coaches werden ondergedompeld in een bad van 'inspirerend coachen' o.l.v. Nel Van Maele. We hopen binnenkort de honger te kunnen stillen om elkaar in levende lijve te mogen inspireren, maar gaan ondertussen zelf heel ervaringsgericht aan de slag met de digitale mogelijkheden.


We hopen volgend jaar alvast dezelfde trend voort te zetten!


De beproevingen die corona met zich meebracht, leerde ons alvast dat er naast veel beperkingen ook steeds mogelijkheden blijven bestaan.


Die mogelijkheden blijven we graag met jou verkennen!

Comentarios


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page